Foto.WPNR

Foto SvS (iPhone 6s)

Noviomagus. Thuisgekomen gisterenavond na een lange werkdag, trof ik thuis op de deurmat het WPNR aan – nummer 7088 (19-26 december 2015). Het blijkt een themanummer te zijn. In het voorwoord wordt gesignaleerd dat de tijd dat het rechtspersonenrecht geheel in Boek 2 BW geregeld was voorbij is. Versnippering vindt plaats. Dit geldt (met name) ook voor regels nopens de zogeheten maatschappelijke onderneming. Regels over bestuur en toezicht staan steeds vaker in sectorale wet- en regelgeving.

Doel themanummer

Met dit themanummer is beoogd om de notariële ondernemingsrechtpraktijk de helpende hand te bieden, zo wordt geëxpliciteerd.

Advocaten als auteurs

Mij valt meteen op dat advocaten betrokken zijn bij maar liefst drie van de vier in dit themanummer opgenomen artikelen.  De eerste twee artikelen zijn uitsluitend door advocaten geschreven: een stuk van C.R. Huiskes (Kienhuis Hoving) met als opschrift Governance van zorginstellingen en een stuk van mw. J.M.A. Wintgens-van Luijn (Boels Zanders) met als opschrift De stichting in het onderwijs. R.H Maatman (De Brauw) ten slotte is co-auteur van een stuk met als opschrift Pensioenfondsen in de notariële praktijk.