Noviomagus. Gisterenavond las ik na een lange werkdag – ik was al om 06.30 uur op kantoor (gelukkig was dat bij wijze van uitzondering) – het in de editie van het NJB van komend weekend verschijnende Vooraf van Coen Drion. Het is voor de rechtgeaarde civilist smullen geblazen met de Voorafs van Coen Drion en die van Ton Hartlief.

Art. 7:18 lid 2 BW

foto.kantoor.januari2015

Foto Joost Moorman (iPhone 6)

 

Het Vooraf van Drion betreft niet alleen de door hem “{…} fijne bepaling {…}” genoemde van art. 7:18 lid 2 BW:

“Bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet.”,

maar ook het probleem dat er is bij gebruiksgoederen met een langere levensduur: wat (bijvoorbeeld) als een flatscreen-televisie het na drie jaar en twee maanden begeeft?

Sigaar uit eigen doos

Na het ‘bijkopen van garantie’ – waarover Drion terecht opmerkt dat het meestal een sigaar uit eigen doos is – te hebben aangestipt, lanceert hij een voor zover mij bekend nieuw en interessant idee. Ik zal het hier niet verklappen. Lees Drions Vooraf!

Een link naar voornoemd Vooraf staat HIER.