Noviomagus. De afgelopen weken kwam het nogal eens voor dat ik ook in het weekend op kantoor aan dossiers zat te werken, zoals afgelopen zondag nog bijvoorbeeld. Toen zag ik vanuit kantoor deelnemers aan en publiek bij de Zevenheuvelenloop. Wat ik zoal zag, zie je op de foto hieronder.

foto.Zevenheuvelenloop

Foto SvS (iPhone 6)

Lunch als aanvang vrije middag

Gisteren rond 12.45 uur verliet ik kantoor – alle instructies voor ’s Hogen Raads rolzitting van vandaag waren doorgegeven – en gaf ik mezelf de rest van de dag vrij. De vrije herfstmiddag ving aan met een lunch en het Algemeen Dagblad met daarin een schaakpuzzel in Eten en Drinken, aan de Groesbeeksedwarsweg, vlakbij de Krayenhoffkazerne, waar Van Swaaij Cassatie & Consultancy gehuisvest is.

foto.EtenenDrinken.20.11.14

Na de lunch te Eten en Drinken (foto Chau Nguyen, iPhone 6)

De rest van de middag genoot ik op de fiets van de mooie omgeving van Noviomagus.

Wachten op het veerpontje

Om 15.45 uur was ik bij het veerpontje (voor voetgangers en fietsers) in Millingen aan de Rijn. Daar bleek mij dat er pas om 17.00 uur weer gevaren werd. Dat was jammer, want in het kader nog van de verjaardag van mijn lieve moeder had ik met mijn ouders afgesproken dat ik rond 16.45 uur bij hen thuis in Zevenaar zou zijn. Ik besloot om dan maar te wachten in Koffie- & Eethuis De Gelderse Poort, op zo’n 150 meter van het veerpont. Met een kop groene thee,  De Gelderlander en een bockbiertje van Hertog Jan was dat zeker niet onaangenaam. Om 17.00 stak ik met het veerpontje de Rijn over. Op de foto’s hieronder lijkt het nog redelijk licht, maar het was toen al een stuk donkerder.

foto.veerpont

Foto SvS (iPhone 6)

foto.veerpont.2

Foto SvS (iPhone 6)

 

Na de oversteek zou ik via Pannerden naar Zevenaar fietsen. Ook hier is de omgeving mooi. Jammer alleen dat het al behoorlijk donker was.

foto.veerpont.3

Foto SvS (iPhone 6

 

Terug naar Noviomagus

foto.treinterug

Foto SvS (iPhone 6)

Het was heel gezellig bij mijn ouders. Na een copieuze maaltijd reisde ik per trein via Arnhem terug naar Noviomagus. Uiteraard ging mijn fiets mee de trein in.

foto.Nijmegen

Foto SvS (iPhone 5s)