foto.Groningen - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Foto SvS, 25 januari 2014 (iPhone 5s)

Noviomagus. De jaarvergadering van ’s wereld oudste juridische genootschap, het Groninger genootschap Pro Excolendo Iure Partrio, vindt iedere laatste zaterdagnamiddag van januari plaats te Groningen.

Mijn blogbericht van 25 januari 2014

Op deze blog is op zaterdag 25 januari 2014 een bericht geplaatst waarin vermeld is dat ik de rentmeester van het genootschap een dag eerder per e-mail verzocht om te bevorderen dat op de agenda van de op die zaterdag te houden jaarvergadering het onderwerp ‘website’ geplaatst zou worden. Dat blogbericht lees je HIER.

De jaarvergadering van 25 januari 2014

Op mijn instigatie werd op die jaarvergadering bij acclamatie, althans met overgrote meerderheid, het besluit genomen dat het genootschap een website zou gaan lanceren. Die had het genootschap namelijk nog niet.

Waar is de website?

Foto.Bestuur.ProEx - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

De jaarvergadering 2016 (foto SvS, iPhone 7)

De uitvoering van dat besluit laat nog steeds op zich laten wachten. Een website heeft het genootschap nog immer niet. Hoewel ik dat in de jaarvergadering van 2016, waarvoor ik speciaal naar Groningen afreisde, aan de orde stelde, mocht dat niet baten.

Volgens de nieuwe president gaat het gauw gebeuren – Mr-online verwijst naar mijn blogbericht

Onder verwijzing naar voornoemd blogbericht is op 4 dezer vermeld op de onvolprezen website Mr-online dat de nieuwe president van het genootschap, Jelle Jansen, gezegd heeft dat de website er nu echt aankomt (LINK).

Jelle Jansen en ik waren overigens in voorjaar 2011, samen met tientallen andere leden van het genootschap, een weekend in Rome teneinde aldaar het 250-jarig bestaan van het in 1761 opgericht genootschap te vieren. Dat was bijzonder, reeds omdat het genootschap nu juist opgericht was om het Romeinse recht als subsidiaire rechtsbron terug te dringen door zoveel mogelijk het eigen, Vaderlandse (Groningse) recht tot bloei te laten komen.