img_0286.jpg - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

 

Zevenaar. Vandaag heeft mijn vader, geboren op 7 februari 1929 te Zevenaar, de respectabele leeftijd van 90 jaar jaar bereikt en is hij precies 58 jaar geleden getrouwd met mijn moeder.

Precies vijf jaar geleden plaatste ik op deze blog een bericht ter ere van de 85ste verjaardag van mijn vader. Hetgeen hieronder volgt, is overgenomen uit dat blogbericht van vijf jaar geleden.

foto.Sjef.sr

Sjef van Swaaij Sr. in restaurant Het Savarijn te Noviomagus (foto SvS, iPhone 5)

Het is vandaag voor mij een bijzondere en feestelijke dag.

Jarig: 7 februari 1929

foto.Zevenaar

Foto SvS (iPhone 5s)

Lissabon

Nadat Sjef Sr. de leeftijd van tachtig jaar bereikte, zijn wij beiden naar Lissabon gevlogen. In deze aangename stad hebben wij gezamenlijk een paar dagen vertoefd. Sjef Sr. vond het spannend, want hij had tevoren nog nooit in een vliegtuig gezeten. Hij is de Portugese taal machtig, want in zijn jonge jaren werkte hij zes jaar in Brazilië. Dat leek ons evenwel iets te ver. Vandaar dat het Lissabon werd.

Mijn goede vrienden (inner circle) Arlette en Jochem waren toen – niet toevallig – ook in Lissabon, voor een vreugdevolle gebeurtenis in hun privésfeer. Uiteraard was het herhaalde malen aangenaam verpozen met elkander.

Terugreis

Op de terugreis (Lissabon – Amsterdam) was er tijdens de landing veel regen en er stond een zeer stevige wind resp. het stormde (bijna). Ik had vaak genoeg gevlogen, maar dit nog nooit meegemaakt. En het was ook echt eng. Het was bepaald niet aangenaam in het vliegtuig.

Pech (dus) voor mijn vader, maar hij hield zich kranig.

Intussen is hij stellig voornemens om nooit, maar dan ook echt nooit meer, in een vliegtuig te stappen.

Wij zullen zien.

Pappa, ik lijk steeds meer op jou

foto.pa.grut

In restaurant Grut, Nijmegen-Oost

Ik ben ontroerd door dit fantastische, zeer herkenbare  nummer.

Ik spreek je weliswaar steevast aan met het toch wel ietwat afstandelijke “Van Swaaij” – en niet met (bijvoorbeeld) “Pa” -,  maar papa, ik houd steeds meer van jou.

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode