Foto.kantoor.Hoekkamer - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Foto  Sylvia Kuster–ten Bhömer  (iPhone Xs Max)

Noviomagus. Ruim zes jaar geleden, namelijk op 2 januari 2013, is deze blog van start gegaan. Berichten op deze blog plegen geplaatst te worden op LinkedIn en Twitter (@SjefvanSwaaij). Niet zelden worden ze vervolgens door menigeen geliket. Zo plegen veelvuldig geliket te worden afleveringen in de serie Taallesjes voor juristen, waarvan de eerste aflevering verscheen op  5 maart 2013 (MEER).

Intussen is het tot op heden meest gelezen bericht op deze blog niet verschenen in die succesvolle serie.

„Amice,” of „Beste Sjef,”?

Het meest gelezen bericht op deze blog heeft als opschrift „Amice,” of “Beste Sjef,”.  De portee ervan is dat wij advocaten aan een andere advocaat gewoon moeten blijven schrijven „Geachte confrère,”  „Geachte collega,” of „Amice,” dan wel „Amica”.  Dat blogbericht lees je HIER.

„Hi Sjef,”

Gisteren ontving ik van een jonge, beginnende advocaat – hij is verbonden aan het kantoor van een van mijn opdrachtgevers – een e-mail met als aanhef: „Hi Sjef,”,  met welke  e-mail verder niets mis was.
De aanhef van mijn e-mail waarmee ik antwoordde was: „Geachte confrère,”.  Meteen daarna zond ik hem een e-mail met daarin een link naar laatstgenoemd blogbericht (dus: „Amice,” of „Beste Sjef,”).
In de prettige e-mailwisseling die volgde, schreef hij me aan met „Geachte confrère,” . En zo hoort het.