De Bergendalseweg bezien vanaf restaurant Grut, afgelopen woensdagavond (foto SvS, iPhone 11 Pro Max)

Noviomagus. Op 5 maart 2013 werd op deze blog Aflevering 1 van de rubriek Taallesjes voor Juristen geplaatst. Eerder deze week zag Aflevering 70 van deze veelgelezen rubriek het levenslicht. Duidelijk is dat Aflevering 75, een jubileumaflevering, eraan komt.

Prof. mr. André Nuytinck

profielfoto André Nuytinck - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Prof. mr. André Nuytinck

Het is me een groot genoegen om hierbij bekend te maken dat prof. mr. A.J.M. (André) Nuytinck, hoogleraar Burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, hier ter stede mij afgelopen dinsdag desgevraagd te kennen gegeven heeft bereid te zijn om (1) Aflevering 75 te schrijven, en (2) mij medio augustus zijn pennenvrucht te doen toekomen.

Onze prachtige Nederlandse taal is voor prof. Nuytinck, prominent taalpurist, een passie.

Deze komt onder veel meer hierin tot uiting, dat hij herhaalde malen over taalgebruik door juristen gepubliceerd heeft. Zo heeft prof. Nuytinck nog recentelijk (najaar 2019) in Ars Aequi – ’s lands grootste juridische tijdschrift – het fraaie artikel Aandachtspunten en veelvoorkomende fouten in  schriftelijke opdrachten en (mini)scripties gepubliceerd.

Zo ook laat hij zich wat betreft onze taal niet onbetuigd op LinkedIn. Maakt bijvoorbeeld de Hoge Raad (!) een afschuwelijke taalfout, dan stelt prof. Nuytinck dat nog dezelfde dag op die website aan de kaak. MEER

Op LinkedIn laat hij, alleszins begrijpelijk, ook duidelijk merken hoe trots hij is op zijn zoon Bram Nuytinck, profvoetballer bij Udinese, dat gisteren thuis met Bram in de basis de door Juventus geplande kampioensavond vergalde door met 2-1 te winnen. MEER

Prof. Nuytinck heeft reeds geleverd

De passie van prof. Nuytinck voor de Nederlandse taal komt ook hierin tot uiting, dat hij mij reeds afgelopen woensdag zijn pennenvrucht heeft doen toekomen. Aflevering 75 is waarlijk prachtig. De bezoekers van deze blog hebben iets om echt naar uit te kijken.