Zicht op het Valkhof.20.03.2021 - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Zicht op het Valkhof afgelopen zaterdagmiddag (foto SvS, iPhone 12 Pro Max)

Noviomagus. Het zal (vaste) bezoekers van de website van VSCC niet ontgaan zijn dat VSCC groeit. Sinds vorige maand behoren tot het Team van VSCC zowel studerend juridisch medewerkers Jens en Stan, als studentmedewerkers secretariaat Annemijn en Lauren. Bovendien heeft VSCC nog een openstaande vacature voor een advocaat-stagiair en/of advocaat-medewerker (v/m). Bij VSCC staat de deur open voor net of bijna afgestudeerden met bovengemiddeld goede studieresultaten (cum laude). Hiermee is een link gelegd naar Semper Lex.

De Nijmeegse Juridische Honoursvereniging Semper Lex (hierna: Semper Lex) is een vereniging van de meest getalenteerde en ambitieuze Nijmeegse rechtenstudenten. Deze studenten volgen namelijk allen – naast de reguliere bacheloropleiding – het uitdagende en verdiepende honoursprogramma ‘Law Extra’.

Logo NJHV Semper Lex II - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Om tot dit honoursprogramma toegelaten te kunnen worden, moeten de studenten in het eerste jaar van de bacheloropleiding bovengemiddelde resultaten behalen. Om dit honoursprogramma te mogen blijven volgen en aldus lid te kunnen blijven van Semper Lex, moeten zij deze resultaten ook blijven behalen tijdens het verdere verloop van hun bacheloropleiding. Het volgen van het Law Extra-programma houdt (onder meer) in het volgen van verdiepend onderwijs, het deelnemen aan twee summer courses in het buitenland, en het schrijven van een (wetenschappelijk) artikel. Het volgen van het Law Extra-programma naast de reguliere studie is derhalve een knappe prestatie.

VSCC heeft kennisgemaakt en goede ervaringen met leden van Semper Lex (studentstage en/of werkstudentschap). Dit heeft ertoe geleid dat VSCC met ingang van deze maand sponsor is van Semper Lex. Met Semper Lex deelt VSCC de ambitie om te werken op het hoogste niveau en de drive om de kennis van het recht te verdiepen en te verbreden. VSCC is nu te vinden op de website van Semper Lex.