De geluidskwaliteit van Spotify laat, vind ik, te wensen over. Nu ben ik ook tamelijk verwend met mijn door Dick van de Merwe, de grote man achter audio-creative.nl, gebouwde buizenversterker – MEER –  en mijn keramische luidsprekers. Maar toch.

Scan via Jan Rozendaal.CD. Daniel Lohues, D.

Scan via Jan Rozendaal.CD. Daniel Lohues, D.

Met volle teugen genieten: D van Daniël Lohues

Intussen ben ik wel betaald Spotify-abonnee en dit weekend geniet ik met volle tegen van de nieuwste cd van Daniël Lohues, welk album hiernaast afgebeeld is. Las eerder deze week in een krant een interview met Lohues en daaruit maakte ik op dat dat album net uit is, nl. sinds 21 februari jl.

Lohues zingt in de Drentse taal. Deze kan ik goed verstaan, vast en zeker omdat ik in Salland opgegroeid ben.
In voornoemd interview heeft Lohues het over “handgemaakte muziek”. Spreekt mij zeer aan, omdat ik evenzeer van ‘ambachtelijke muziek’ houd. Dat is (kort gezegd) muziek waaraan geen computers resp. synthesizers aan te pas komen. Muziek met elektrische gitaren reken ik ook tot handgemaakte resp. ambachtelijke muziek.  Van dit genus is muziek die behoort de zogeheten kleinkunst een species. Lohuis is een meester in de kleinkunst.

Ik zou wel eens willen weten

Op YouTube zag ik Daniël Lohues in DWDD een prachtig nummer spelen van Jules de Corte.
Jeugdsentiment, zowel voor Lohues, als voor mij. Het lied Ik zou wel eens willen weten vind ik pràchtig.

En hieronder een link naar Daniël Lohues, zichzelf begeleidend op gitaar terwijl hij dat mooie lied zingt, niet in het Drents ditmaal, doch in het Nederlands. Vind het fraai. Hij maakt als gitarist overigens een paar kleine foutjes, maar deze doen niet af aan zijn fraaie vertolking.
De link staat HIER.