Noviomagus. Heb zin in deze nieuwe werkweek. Meer dan genoeg te doen. Nieuwe cassatiezaken (cassatieadviezen en verzoeken om verweer te voeren) blijven komen.

Is de rechtstaat bij de VVD in goede handen?

Foto.Minister

Najaar 2013 te Noviomagus met de minister van Defensie (www.visualpd.nl)

In NRC Handelsblad van afgelopen weekend stond een fraai stuk van Folkert Jensma. Hij werpt de retorische vraag op of de rechtsstaat bij de VVD wel in goede handen is. De rechtgeaarde jurist die dit stuk leest, kan het slechts met Jensma eens zijn. Het stuk ik niet gratis te downloaden, maar een link staat HIER. Lezing ervan zij van harte aanbevolen.

N.B. Ter voorkoming van misverstand: dat ik op deze blog soms kritisch schrijf over de VVD, zegt intussen niets over op welke partij ik stem en van welke partij ik eventueel lid ben.

Het vijfde pianoconcert van Beethoven. L’empereur

Tijdens mijn studententijd te Groningen was ik repetitor strafrecht. Op mijn kamer in de Oude Kijk in ’t Jatstraat ontving ik groepjes studenten die tentamen moesten doen in Strafrecht I of Strafrecht II, notoire struikelblokken. Van de opbrengt kocht ik in die tijd als muziekliefhebber menige cd. Nog steeds geniet ik van het fraaie vijfde pianoconcert van Ludwig van Beethoven. Dit zogeheten Keizersconcert is Beethoven laatste pianoconcert. Het is afgerond rond april 1809 en ademt een optimistische en heroïsche geest, zoals we lezen op Wikipedia.