foto.Toga.Ziya

Mijn toga hedenochtend in ’s Hogen Raads advocatenkamer (foto SvS, iPhone 5s)

Waarneming rolzitting Hoge Raad

Bij de Hoge Raad der Nederlanden vindt nog wekelijks een echte rolztting voor civiele zaken plaats. Bij rechtbanken en hoven is dat niet meer zo.

Sedert 1 juli 2012 is het advocaten bij de Hoge Raad toegestaan om per brief resp. formulier rolinstructies door te geven. Ik heb er voor gekozen om gewoon op die rolzitting mondeling te occuperen. Scheelt een hoop briefjes resp. formulieren. Ik ‘werk’ met rolwaarnemers, die (dus) namens mij de betreffende proceshandeling verrichten. Uiteraard fungeer ik – quid pro quo – voor hen, wanneer ik ingeroosterd ben, als rolwaarnemer.

Hedenochtend

foto.Mist.Den Haag

Hedenochtend rond 08.30 uur: mistig Den Haag (foto SvS, iPhone 5s)

Voor vandaag stond ik ingeroosterd. Al vroeg fietste ik hedenochtend door Den Haag. Wilde bij Dudok een kopje koffie drinken, voorafgaand aan de rolzitting van 10.00 uur, maar dit etablissement bleek nog niet open. Toen heb ik bovenstaande foto van mistig Den Haag genomen. Heb elders in de binnenstad een verrukkelijke cappuccino tot me genomen, terwijl ik intussen mijn rolinstructies nog eens goed doornam.

Nieuwe toga

Eerder op deze blog berichtte ik over de vraag wie advocaten de maat neemt. MEER
I
n dat kader meldde ik de bestelling door mij van een nieuwe toga. Deze werd afgelopen zaterdag bij mij thuis, te Noviomagus, bezorgd.

In ’s Hogen Raads advocatenkamer maakte ik hedenochtend de bovenste foto ervan.