Foto.Normaal.Lochem - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Foto SvS (iPhone Xs Max)

Noviomagus. Dit is een feestelijk blogbericht.  Gisteren namelijk was ik bij het reünieconcert van Normaal in Lochem. Weliswaar had de band in december 2015 haar afscheidsoptreden in het GelreDome (Ajuu De Mazzel), maar dat was wegens de toen slechte gezondheidstoestand van Bennie Jolink. Een nieuw medicijn met volgens Jolink een ‘genezingskracht van bijbelse proporties’ werkt zo goed tegen zijn longklachten dat optreden voor hem weer mogelijk geworden is. Dat zie en hoor je op onderstaande video, die ik maakte toen de band gisteren ‘Doe effe Normaal’ speelde.

Opening: Hummelo

 

Doe effe Normaal

Hoofdzakelijk het oude repertoire

Normaal speelde, op de in 2014 overleden drummer Jan Manschot na, in haar originele bezetting (uit de tijd van Oerend Hard in 1977) met Ferdi Joly, gitaar, Willem Terhorst, bas, en Bennie Jolink, zang/gitaar. Net zoals tijdens het afscheidsoptreden in 2015, drumde Timo Kelder. De band werd het grootste deel van het concert versterkt door Roel Spanjers op toetsen en twee blazers.

Ik vond het weer geweldig mooi om Normaal te zien en horen spelen. Een optreden van Normaal – sinds 1981 heb ik er al aardig wat bijgewoond – blijft een evenement.  Het is vooral de goede sfeer, de prachtige show en de performance van rasentertainer Bennie Jolink.

Diptic.Lochem.1 - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Foto’s van SvS (iPhone Xs Max)

Diptic.3 - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Foto’s van SvS (iPhone Xs Max)

Impressie door Regio8

Impressie door Omroep Gelderland

Een link staat HIER.