Noviomagus.  Op 20 april 2006 promoveerde Theo F. de Jong, toen al jaren een goede vriend van me, te Groningen cum laude op een proefschrift met als titel De structuur van het goederenrecht. Op het feest ’s avonds trad de Sjef van Swaaij Bluesband op. Die avond was het openingsnummer Ik werd vanmorgen wakker. Hier en daar week ik voor de gelegenheid wat van mijn tekst af.

Optreden als uitlaatklep

Muziek maken vind ik geweldig. Ik geniet iedere keer dat ik op het podium sta om gitaar te spelen en om te zingen. Optreden, het publiek vermaken, entertainen, vind ik prachtig. Muziek is en blijft voor mij een geweldige uitlaatklep naast en in mijn bestaan als advocaat.

Geplaatst op YouTube: Ik werd vanmorgen wakker

De video is die avond – al weer ruim acht jaar geleden – gemaakt met een eenvoudige camera. Dat zie je wel terug, want de beeldkwaliteit is zeker niet optimaal.
Verder is het een ongepolijste versie. Zo zijn foutjes niet gecorrigeerd.

“Ik werd vanmorgen wakker”

(Tekst: Sjef van Swaaij)

Ik werd vanmorgen wakker en ik wist het al meteen.
Ik werd vanmorgen wakker, ik had de blues om me heen.
En ik stapte uit bed met het verkeerde been

Ik keek in de spiegel, ik vroeg me af of iemand me wel mag.
Ja ik keek in de spiegel, ik was helemaal van slag.
Vanmorgen dacht ik, dit wordt een klotedag.

Maar tegen een uur of vier kreeg ik vanzelf weer plezier.
Ja tegen een uur of vier kreeg ik vanzelf weer plezier.
Ik ging aan het bier, en wist straks zie ik jullie hier.

Maar morgen word ik wakker met de blues om me heen.
Ja morgen word ik wakker met de blues om me heen.
En ik stap weer uit bed met het verkeerde been.