foto.Daalseweg.april

Daalseweg gisterenochtend, voorbij Meesterschenkerij Café Jos (foto SvS, iPhone 5s)

 

Noviomagus.  Al weer jaren woon ik in Keizerstad Nijmegen en in het bijzonder in het gewilde Nijmegen-Oost, waar ook Van Swaaij Cassatie & Consultancy gehuisvest is (Krayenhoffkazerne).  In Nijmegen-Oost zijn allerlei gezellige restaurants resp. restaurantjes (waaronder Grut), terrasjes en café’s. Een klasse apart is Meesterschenkerij  Café Jos, ’s lands beste café met zestien bieren uit de tap en een groot terras, aan de Daalseweg, midden in een woonwijk. Uitstekende kwaliteit wordt er gepaard aan een warme, huiselijke en aangename sfeer. Het juiste publiek komt er.

foto.Meesterschenkerij

Foto SvS (iPhone 5s)

Op maandagen weer open

De afgelopen vijf jaar was Meesterschenkerij Café Jos, waar ik niet zelden na een lange werkdag op kantoor eerst even een glas bier drink en de Volkskrant doorneem, op de maandag dicht.

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald

Ik heb bij Meesterschenker Martien meer dan eens bepleit om dit fraaie etablissement op maandag gewoon weer geopend te laten zijn. Maar het mocht lange tijd niet baten.

Soms zit het ‘m in de kracht van de herhaling resp. de aanhouder wint. Sinds 1 dezer zijn de openingstijden aangepast en op maandagen is Café Jos gewoon weer open. Afgelopen maandag voor het eerst. Uiteraard was ik er ook even. Het zou immers weinig consistent zijn om er dan niet te zijn.

Het leven is mooi Noviomagus.