Diptic.6

Zuidas

 

Noviomagus. Gisterenochtend om 09.12 vertrok ik vanuit Noviomagus met de trein naar Amsterdam. Dit om de vierde verjaardag van mijn oomzegger J. te vieren. Zijn ouders zijn beiden goede vrienden van me. Het is niet geheel toevallig dat zij ook advocaat zijn.  Omdat ze in Oud Zuid wonen, was het wel zo makkelijk voor me om de trein te pakken naar station Amsterdam Zuid en om daar even een OV-fiets te huren.

 

foto.Fietsenstalling

Hier huur je een OV-fiets bij station Amsterdam Zuid (foto SvS, iPhone 5s)

foto.OV-fiets

Foto vader van J. (iPhone 5s)

Het was een leuke verjaardag. Na de  taart en de koffie thuis, waar J. door zijn ouders, broertje, opa en oma alsmede schrijver dezes toegezongen werd (Lang zal die leven), begaf het gezelschap zich naar  het Vondelpark. Daar werd J. ook gefeliciteerd door andere kleuters, die voor de gelegenheid ook naar het Vondelpark gekomen waren, onder begeleiding van een ouder. Het kan wederom niet verbazen dat er aldus nog drie andere advocaten van de partij waren. Maar gelukkig waren er ook niet-juristen. Zo waren er nog een anesthesist en een econoom-ondernemer. Het was ongedwongen en gezellig, mede door de hapjes, het mooie weer, en de Prosecco. J. heeft een goede verjaardag gehad. Ik geniet van zulke mooie momenten.
Na de festiviteiten in het Vondelpark dronken we bij J. thuis nog een glas Spaanse witte wijn. Alles ter ere van. En het was hartelijk en vooral aangenaam verpozen.
Aan het begin van de avond leverde ik de OV-fiets weer in. Het was een mooi vooruitzicht om nog voor 20.00 uur weer in Noviomagus, oudste stad van Nederland, te zijn. Het is heerlijk om een dagje naar Amsterdam te gaan en om intussen te wonen in Noviomagus.

Zuidas of Kraayenhoffkazerne in Nijmegen-Oost?

foto.Kazerne.12.2.14

Foto SvS (iPhone 5s)

Vandaag weer werken in de ruim honderd jaar oude Krayenhoffkazerne te Nijmegen-Oost. Weergaloze ambiance. Geen enkel kantoorgebouw op de Zuidas – betonnen kolossen staan er – kan daar aan tippen.