Noviomagus. Afgelopen vrijdag gaf ik buiten Gelre een Praktijkcursus vermogensrecht c.s. (in company). Werd gevraagd om die cursus te geven (mond tot mond-reclame), en ik zeg nu eenmaal niet zo snel nee, hoe druk het ook is. Bovendien blijft het hartstikke leuk om te doen. Nadat ik vrijdagmorgen mijn rijwiel in de fietsenstalling van treinstation Nijmegen gezet had, sleutelde ik in de trein op mijn MacBook Air (13″) nog wat aan mijn PowerPoint-presentatie.

foto.stalling.11.4.2014

Vrijdagochtend in de fietsenstalling op het NS-station te Noviomagus: het rijwiel van Van Swaaij Cassatie & Consultancy B.V. (foto SvS, iPhone 5s)

Praktijkcursus Vermogensrecht c.s.

Tijdens de cursus behandelde ik onder meer ’s Hogen Raads op 21 maart jl. gewezen arrest Coface/Intergamma, hetwelk ik uitgelokt heb (MEER), en ben ik ingegaan op onder meer het opzeggen van duurovereenkomsten en de aanvang van de verjaringstermijn bij een rechtsvordering tot vergoeding van schade. De deelnemers participeerden ook actief, stelden vragen en maakten opmerkingen. Het was voor mij de eerste keer dat een door mij gegeven cursus ook op afstand via een camera en microfoon te volgen was voor deelnemers in andere vestigingen. En ook laatstgenoemden deden actief mee.

Terug naar Noviomagus

Na de cursus besloot ik om niet ook per trein terug te reizen naar Noviomagus, doch om me per auto (taxi) – en uiteraard betaal ik na onderhandelen bij lange na niet het volle pond – terug te laten rijden. Scheelde me tijd en was wel net zo relaxed. Ik zat lekker rechts achterin en voerde nog wat telefoongesprekken, waarvoor de trein, waarin ik pleeg te opteren voor de stiltecoupé, minder geschikt is.

foto.Waalbrug.11.4.2014

Afgelopen vrijdag rond 18.30 uur (foto SvS, iPhone 5s)

Vind het altijd weer geweldig om, nadat ik op reis en buiten Gelre geweest ben, de Waalbrug weer te zien.
Wordt er steeds weer blij van.

foto.weekend.11.4.2014

Afgelopen vrijdagavond op het terras van Meesterschenkerij Café Jos (foto andere gast, iPhone 5s)

Thuis snel mijn spijkerbroek weer aangedaan, en het was zacht genoeg buiten om nog even een glas bier te drinken en de krant te lezen op het terras van Meesterschenkerij Café Jos. Dit fraaie etablissement bevindt zich op loopafstand van mijn woning. Het was een waarlijk aangenaam begin van dit weekend, na een drukke werkweek.