Noviomagus. Gisteren werd aan mr. E.H. van Staden ten Brink een liber amicorum uitgereikt. Deze bundel heeft de op Eduard toegesneden titel Met recht bevlogen.

Mr. Van Staden ten Brink werd in 1971 als advocaat beëdigd. Hij was ruim 45 jaar lang (cassatie)advocaat. Als cassatieadvocaat brak hij echt door in de jaren negentig. In januari van dit jaar heeft hij zijn toga aan de wilgen gehangen.

Voorafgaand aan de uitreiking van deze feestbundel werd hij toegesproken door mr. E.J. (Ernst) Numann, vice-president van de Hoge Raad en voorzitter van de civiele kamer. Mr. Numann citeerde daarbij uit verschillende door Eduard geschreven schriftelijke toelichtingen. Eduard, zo maakte mr. Numann genoegzaam duidelijk (ten overvloede), was een goede cassatieadvocaat en was scherp.

De bundel bestaat uit twee delen:
I.  (Cassatie)procesrecht; en
II. Materieel recht.

Het kan niet verbazen dat tot de schrijvers van de bijlagen in deze bundel (vooral) al dan niet gewezen (cassatie)advocaten behoren, en dat ook een vooraanstaand oud-raadsheer in ’s Hogen Raads civiele kamer een bijdrage voor zijn rekening genomen heeft.

De uitreiking van de feestbundel vond plaats tijdens een daartoe belegde bijeenkomst in Pulchri Studio (Lange Voorhout 15 te Den Haag), die aanving om 17.30. Het was een mooie bijeenkomst, waarbij bijna iedereen die een bijdrage leverde aan de bundel aanwezig was. Altijd goed ook om dezen en genen weer even te spreken.

Lezing van het door Ars Aequi uitgegeven liber amicorum zij van harte aanbevolen.