Grietje de Jong gisteren in Café De Sleutel (foto SvS, iPhone 7)

Noviomagus. Gisteren stond in het teken van het afscheidssymposium ‘Goed nagekomen!’  voor Grietje de Jong, Universitair Hoofddocent bij de Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de RU Groningen.

Hele generaties Groningse rechtenstudenten hebben bij Grietje colleges Burgerlijk Recht III gevolgd.

Grietje promoveerde in 1988 op het proefschrift Registers, risico en goede trouw. Grietje is zo’n 43 jaar verbonden geweest aan de vakgroep.

Fameus is haar monografie Niet-nakoming van verbintenissen. De laatste druk is van 2006. Naar verluidt, verschijnt er binnenkort een nieuwe druk.

Grietje werkte in deeltijd (3/5). Dit weerhield haar er niet van om regelmatig te publiceren, vaak in het WPNR, met name op het terrein van het contractenrecht.

Warme lovende woorden van verschillende sprekers vielen Grietje ten deel.

Het was een prachtig symposium. Er waren zes sprekers en de spreektijd was beperkt tot een kwartier. Dat maakte het symposium pakkend en levendig. Sprekers waren Leonike Tigelaar, Rieme-Jan Tjittes, Charlotte Pavillon, Anneke Bolt, Bart Krans en Ton Hartlief.

Symposiumvoorzitter Mark Wissink (foto SvS, iPHone 7)

Een receptie en een buffet met leden en oud-leden van de vakgroep vond plaats in het fraaie etablissement Café De Sleutel. Daar werd tijdens het buffet aan Grietje de glossy Grietje uitgereikt.

Foto SvS (iPhone 7)

Het was een mooie dag. Goed om Grietje en vele anderen weer te zien en te spreken.

Na het buffet met vier andere oud-vakgroepleden teruglopen naar het station, samenreizen tot Zwolle, en terugkijken op een bijzondere dag.

Gerrit van Maanen en Rieme-Jan Tjittes (foto SvS, iPhone 7)

Anneke Bolt (foto SvS, iPhone 7)