20130525-234343.jpg

In ons mooie, vrije beroep als advocaat doen we er (vaak) goed aan om ver weg te blijven van impulsiviteit. Is dat privé ook zo?

Reeds sinds de eerste helft van de negentiende eeuw bestaat Martin & Co. Dit familiebedrijf wordt nog steeds geleid door iemand van de familie Martin.  Martin & Co staat voor the real thing.

De gitaar

De gitaar is een 000-28M Eric Clapton (Limeted edition). De zijkant en achterkant van de klankast van deze gitaar zijn van rozenhout uit Madagascar. De beste houtsoort ter wereld die (kort gezegd) nog beschikbaar is, vrijwel even goed als Braziliaans rozenhout, waarin niet meer gehandeld mag worden.

Wereldwijd zijn er maar 461 van gebouwd. Eric Clapton himself, de meester, heeft voor iedere gitaar afzonderlijk zijn handtekening gezet op een separaat vignet (dus: 461 vignetten).

 

20130526-091433.jpg

Op 25 dezer (afgelopen zaterdag) liep ik te Amsterdam een mooie gitaarspeciaalzaak binnen. Altijd prettig om daar te vertoeven. Welnu, daar hing warempel deze Martin 000-28M Eric Clapton Limited Edition. Niet verwacht (!).

Is er iets mis met een impulsaankoop?

Natuurlijk even er op spelen. Prachtig instrument. De kwaliteit druipt ervan af. Je hoort het meteen. Heldere, diepe tonen en volume. Wat een geluid, en wat een mooie materialen (hout). Ideale gitaar voor blues.

Na enig onderhandelen, wat resulteerde in een redelijke korting, liep ik de winkel uit mèt koffer en daarin de gitaar. Een aanwinst.

De foto is gemaakt thuis (keuken) bij goede vrienden van me in Amsterdam die ik direct na deze aankoop spontaan bezocht. Na een gezamenlijke maaltijd met de trein en gitaar in de koffer terug naar Noviomagus.

Het kan niet verbazen dat schrijver dezes het grootste deel van deze terugreis op zijn nieuwe gitaar zat te tokkelen. Zolang je niet in een stiltecoupé zit, mag dat …