foto-13

De Rijn bezien vanaf het varende veerpontje bij Millingen aan de Rijn (foto SvS, iPhone 5)

Nijmegen, Noviomagus, oudste stad van Nederland, gelegen aan de Waal. Het groen hoef je hier niet op te zoeken. Schitterende omgeving. Heuvels, bos, heide, polderlandschap en rivieren.

Een uurtje fietsen stroomopwaarts vanaf Nijmegen ligt Millingen aan de Rijn. Hier heeft de Rijn zich nog niet gesplitst in Waal en Rijn. In Millingen aan de Rijn kun je met een veerpontje voor voetgangers en fietsers de Rijn oversteken. Op de foto hieronder zie de plek waar het pont aanmeert.

Aanmeerplaats

Foto SvS, iPhone 5

De oversteek

Gisteren (inmiddels in deze versie 2.0: afgelopen maandag) heb ik eerder kantoor verlaten in verband met het prachtige weer. Gauw naar huis (Nijmegen-Oost) en dan op de fiets via Ubbergen, Beek en Leuth naar Millingen aan de Rijn. Wat mooi is deze tocht.

Terras

De Rijn vanaf het terras (foto SvS, iPhone 5).

In Millingen aan de Rijn drink ik een Hertog Jan op een terras vlakbij de plek waar het veerpont vertrekt en met fraai uitzicht op de Rijn. Om 20.00 uur maak ik met mijn fiets de oversteek.
Iedere keer dat ik op het veerpont sta en de Rijn oversteek voelt het als vakantie. De bovenste foto (gemaakt met mijn rug naar het Oosten) geeft een sfeerimpressie.

Zevenaar

Na de oversteek fiets ik via Pannerden naar Zevenaar, waar mijn ouders wonen. Een copieuze maaltijd wacht op mij. Vervolgens met de fiets de trein (Arriva) van 22.42 uur in naar Arnhem. Van daaruit ben je zo weer in Noviomagus.

Work-Life Balance

Overdag hard werken en ’s avonds genieten. Wat is het leven in Gelre en dan met name in en rond Noviomagus toch mooi.