Noviomagus. Gisteren ontving ik per e-mail een ordebericht van de  Nederlandse Orde van Advocaten. Te kennen gegeven werd daarin onder meer dat de  algemene raad de commissieleden benoemd heeft die zich gaan bezighouden met de herijking van de huidige gedragsregels.

Sjef van Swaaij

Foto Rob van de Peppel

Vermeld wordt dat naast mr. J.D. Loorbach als voorzitter de commissie bestaat uit: mrs. Chr. A. Alberdingk Thijm (Bureau Brandeis), H.J. de Groot (Dommerholt),  M. de Rijke (Bird&Bird), R. Sanders (Nederlandse orde van advocaten), prof. dr. J.E. Soerharno (De Brauw Blackstone Westboek), J.S. Spijkerman (Wladimiroff Advocaten), en E.A. van Win (De Clercq Advocaten).

Misser 1

Wonderlijk is dat slechts één lid van die commissie buiten de Randstad kantoor houdt: mr. Henk de Groot, die reeds decennialang advocaat is te Groningen. Weliswaar is het Gedragsrecht niet locaal begrensd, maar het gaat er bij mij niet in dat die commissie voor 7/8 zou moeten bestaan uit Randstedelingen.

Misser 2

De tweede misser is dat er slechts één vrouw in deze uit acht leden bestaande commissie zit. Dat dit een misser is, behoeft verder geen resp. evenmin betoog.