Foto.DNJB.nl

Foto genomen op 17 december jl. door SvS (iPhone 6s)

Noviomagus. Deze ochtend trof ik bij de post een uitnodiging aan voor de officiële opening volgende maand van De Nieuwe Juridische Boekhandel (hierna: DNJB). Deze is gehuisvest  aan de Herengracht 60, eerste etage, te Den Haag. DNJB is een onderdeel van de algemene en wetenschappelijke boekhandel Douwes.

Eric Koreman

De eerste van de drie namen onder de uitnodiging – de alfabetische volgorde is niet aangehouden – is die van Eric Koreman. Hem ken ik sinds 1999, toen ik in Den Haag begon als advocaat-stagiaire. Eric was toen werkzaam bij de prachtige winkel van Jongbloed aan het Noordeinde, waar veel juridische boeken verkocht werden. Ik placht er geregeld te komen teneinde te zien of er iets nieuws verschenen was. Helaas is die winkel ter ziele gegaan. Onmiskenbaar heeft dat niet aan Eric gelegen. MEER

Enthousiasme

Heel mooi dat Eric Koreman c.s. het daartoe hebben weten te leiden dat er weer een echte juridische boekhandel is. Vorig najaar sprak ik Eric telefonisch en het enthousiasme spatte ervan af. Laat mijn praktijk het toe, dan zal ik bij de opening aanwezig zijn en er uiteraard over berichtten op deze blog. Een link naar de site van DNJB staat HIER.