Whiskymenu

Whiskymenu, zaterdag 30 november jl. in Café Jos Meesterschenkerij (foto SvS, iPhone 5S)

 

Een Whisky die ik al jaren apprecieer is de Lagavulin 16 years. MEER
Lekker ‘rokerig’ en ‘zeewier’.
Whisky ben ik gaan waarderen sinds ik de blues speel.
En dat doe ik al lange tijd.

De kracht van het vergelijken

Als ik eenmaal enthousiast over iets ben, dan pleeg ik dat te blijven.
Intussen is het goed om te weten en te ervaren wat de alternatieven zijn.

Afgelopen zaterdagavond kwam ik na een lange, aan mijn business gerelateerde dag in Amsterdam terug in Noviomagus. Voelde de behoefte om nog even een glas bier te drinken in mijn  stamcafé. MEER

ooo 28 MG

Foto Rob van de Peppel

Het werd een herfstbock van Hertog Jan. Heerlijk. In plaats van een tweede herfstbock bestelde ik – voor het eerst – een whiskymenu: je proeft vijf soorten whisky en dat compact, want van alles een klein beetje. Geweldige slaapmuts.

Wat bleek? Natuurljk is die Lagavulin uitstekend, maar intussen ontdekte ik een whisky die ik al wel kende, maar nu opeens veel meer waardeerde, nl. de Talisker 10 years. MEER

Deze whisky – maar ik ben geen echte kenner – biedt, vind ik, nog meer ‘rook’  en ‘zeewier’. Mooie whisky.