Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee anno 2019, in de Sint Stevenskerk, hier ter stede (foto SvS, iPhone 11 Pro Max)

Noviomagus. Sinds 2018 is  Van Swaaij Cassatie & Consultancy (VSCC) de hoofdsponsor van het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee. Het is mij een genoegen om hierbij bekend te maken dat VSCC ook in de jaren 2022 t/m 2026 de hoofdsponsor is van dit prestigieuze en jaarlijks door de Gelderse Jonge Balie georganiseerde evenement. Nog onder het huidige sponsorcontract vindt in oktober dit jaar het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee plaats. Een nieuw sponsorcontract is eerder deze week gesloten tussen de Jonge Balie Gelderland en VSCC.

Tijdens het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee testen advocaten, rechters en officieren van justitie hun beheersing van de wetten van de Nederlandse spelling. Het dictee is het  jaarlijkse evenement binnen het arrondissement Gelderland, geniet landelijke bekendheid, en heeft internationale uitstraling. Zo zijn steevast ook juristen uit Vlaanderen van de partij.

Prominente jurist

Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee wordt door een prominent jurist opgesteld en voorgedragen. Zo deed dat in 2009 de toenmalige president van de Hoge Raad Geert Corstens en deden dat in andere jaren Ybo Buruma, Alex Brenninkmeijer, en (wijlen) Tijn Kortmann.

In 2018 t/m 2020 deden dat respectievelijk Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht hier ter stede), Hester Wattendorf (raadsheer in de Hoge Raad) en Fred Hammerstein (oud-raadsheer Hoge Raad).

De totstandkoming van het nieuwe sponsorcontract

De wilsovereenstemming werd afgelopen woensdag bereikt tijdens een telefoongesprek tussen mr. Yara Goessens, voorzitter van de Jonge Balie Gelderland en advocaat bij Stellicher Advocaten, en schrijver dezes. Direct daarna is deze overeenstemming per e-mail vastgelegd.

Met mrs. Annet Tjepkema (links), Yara Goessens (tweede van rechts) en Joost Moorman (rechts)

Gisteren aan het einde van de middag begaf mr. Goessens zich naar mijn kantoor, in de Krayenhoffkazerne. Daarna hebben wij buiten geborreld, op het terras van etablissement In de Kazerne.