Sonos-Play3-zwart-schuin

Sonos Play:3

 

“De kleine, sexy, overal passende, alles-in-één speler – inclusief  Bridge Draadloze bediening, eenvoudig te installeren.“

Zo lees je het op de website van Sonos.

Hoe zit dat ook al weer?  Sonos maakt het mogelijk om vanaf één plek muziek te streamen naar de hifi-installatie in de woonkamer en/of naar een of meer andere hifi-installaties in huis (zoals een studeerkamer, een hobbyruimte, en de slaapkamer). Je sluit bijvoorbeeld een hifi-installatie in de hobbyruimte aan via de Connect, het is een wit kastje, en deze maakt contact met (kort gezegd) de streamer in je woonkamer. In je hobbyruimte heb je dan dezelfde muziek, of andere (!) muziek uit een muziekbibliotheek, internetradio, of bijvoorbeeld Spotify als in je woonkamer.

foto.buizenversterker

Mijn door Dick van de Merwe gebouwde buizenversterker (foto SvS, iPhon5 5s)

Heb je één hifi-installatie in de woonkamer, en verder niets, dan kun je natuurlijk een Sonos Connect, èn een versterker èn een set luidsprekers aanschaffen om in een andere ruimte in huis muziek te willen luisteren. Ga er maar aanstaan …

Voordeel van de Sonos Play:3

Het voordeel van de Sonos Play:3 is dat het een alles in één oplossing biedt om je eigen gekozen muziek te kunnen luisteren in wat voor ruimte ook. En je pakt ‘m ook gemakkelijk weer op om ergens anders te gebruiken.

Naast mijn muziekset in de woonkamer heb ik bijvoorbeeld op de bovenverdieping een tweede Sonos Connect player met een NAD C315bee geïntegreerde versterker en twee luidsprekers, waarover straks meer. Sinds ik daar ook van muziek kan genieten, vaak dezelfde als die beneden uit mijn luidsprekers komt, ga ik daar, naar ik bemerk, langer door met een mezelf gestelde taken als opruimen. Want dat is ook een groot voordeel van meerdere Sonos-spelers in huis: je kunt ze heel simpel synchroniseren.

Waarom dan daarnaast nog een Sonos Play:3? Als muziekliefhebber wil ik ook in de aan mijn keuken grenzende serre muziek horen. Deze open keuken bevindt zich precies tussen mijn woonkamer en de serre. Overdag gaat het in de serre prima, maar als ik er ’s nachts of in de vroege ochtend achter mijn bureau zit (en dat komt geregeld voor), is het voor mijn buren toch (veel) prettiger als het geluid niet helemaal vanuit de woonkamer hoeft te komen. Bovendien is het ook prettiger als je niet op een ‘wall of sound’ stuit als je vanuit de serre in de woonkamer komt.

Overigens is er ook een Sonos Play:1 en een Sonos Play:5. De eerste is, vind ik, net wat te licht, en de tweede (Play:5), hoezeer deze ook beter presteert qua geluid, net iets te groot en relatief te duur voor een ‘radio voor erbij’.

Link

Eerder schreef ik het bovenstaande als gastauteur op de onvolprezen website audio-creative.nl. Overigens is de eerste helft van dat uitvoeriger stukje geschreven door Dick van de Merwe, die daar derhalve de credits voor verdient. Een link naar dat stukje staat hier HIER.