Foto.Waalbrug.juli.2016.2

De Waalbrug bezien vanaf het Valkhof op zondag 17 dezer (foto SvS, iPhone 6s)

Noviomagus. Een prachtig en groots evenement. Vandaag is voor de honderdste (!) keer de Vierdaagse van start gegaan.

Vrijdag zal de Koning aanwezig zijn, wanneer de wandelaars over de Via Gladiola gaan.

Op donderdag lopen de wandelaars het laatste deel van de route (vanaf Groesbeek) over de Zevenheuvelenweg en gaan ze via Nijmegen-Oost weer terug naar de Wedren. De stoet komt in de nabijheid van mijn woning. De sfeer is fantastisch en meestal ben ik, zij het niet lang, van de partij om de wandelaars voorbij te zien komen en warm te onthalen. (Aanmoedigen hoeft niet meer, want de Wedren is vlakbij en iedereen die dan al zo ver gekomen is, haalt de finish die donderdag wel.)

Meedoen?

Foto.Waalbrug.juli.2016

Eveneens bezien vanaf het Valkhof en 17 dezer (foto SvS, iPhone 6s)

Ik heb nog niet meegedaan en verwacht ook niet dat ooit te zullen doen. Meedoen kost een hoop tijd, waaronder de voorbereiding – ongetraind deelnemen is immers buitengewoon onverstandig. Tijdens de Vierdaagse pleeg ik gewoon door te werken. Bovendien houd ik niet zo van enorme mensenmassa’s.Daar komt nog bij dat wandelen op zichzelf een mooie bezigheid is, maar dan graag in de natuur en niet over de openbare weg. Voorts heb ik niet de drang om mezelf te bewijzen dat ik vier dagen lang iedere dag veertig of vijftig kilometer kan lopen.

Hulde!

Intussen laten mijn afwegingen om niet deel te nemen aan de Vierdaagse geheel onverlet dat ik veel respect en bewondering heb voor degenen die wèl wandelen. Voor velen is het toch afzien en doorzetten. Hulde voor de wandelaars. Hulde ook voor uiterst professionele organisatie. Ongetwijfeld vindt over een eeuw de tweehonderdste Vierdaagse plaats.

Hartelijke groeten uit Noviomagus!