PowerPoint, eerste dia

 

Noviomagus. Vandaag vond te Groningen, in de Euroborg, het Noordelijk Baliecongres 2023 – met als onderwerp Hogerop – plaatsHet werd georganiseerd door de Jonge Balie Groningen-Assen. Op uitnodiging van de organisatie sprak ik op dit congres ongeveer een uur over civiele cassatie. Dit, hoe kan het ook anders, vanuit mijn perspectief als advocaat bij de Hoge Raad. De tijd vloog voorbij. Mijn bijdrage viel in goede aarde. In steekwoorden de reacties die ik kreeg: ‘bevlogenheid’, ‘liefde voor het vak’, ‘praat heel makkelijk’ en ‘illustraties met zaken uit eigen praktijk’.

Ook twee andere juristen hebben gesproken: Gijs Makkink, raadsheer in de civiele kamer van de Hoge Raad, en Eef van de Wiel, deken van de Orde van advocaten Noord-Nederland. Hun bijdragen vond ik boeiend.

Voorts waren er twee workshops te volgen. Na afloop van het congres was er een borrel. Ook was er nog een diner, maar dit heb ik, om nog enigszins op tijd thuis te kunnen zijn, aan me voorbij laten gaan.

Ik krijg terug op een geslaagd congres.