Noviomagus. Afgelopen vrijdagochtend was het mijn beurt om op ’s Hogen Raads rolzitting op te treden als rolwaarnemer voor andere advocaten bij de Hoge Raad.

Rolwaarneming bij de Hoge Raad

Rolinstructies mag je ook per brief geven sinds 1 juli 2012. Ik werk gewoon met een rolwaarnemer. Veel makkelijker. Een e-mailtje sturen naar de rolwaarnemer met daarin de instructies volstaat.
Weliswaar – quid pro quo – moet ik uiteraard ook voor anderen waarnemen, maar dat vind ik alleen maar leuk om te doen. Vier keer per jaar reis ik om die reden vanuit Noviomagus naar het Haagse. Draag ik nog eens een toga. De avond tevoren neem ik een hotel in de buurt van Kazernestraat 52. Kom ik ook nog eens in Den Haag, waar ik jarenlang gewoond heb. Een uitje. Uiteraard pleeg ik dit uitje te combineren met een en ander.
Overigens is mij vanuit kringen van de Hoge Raad medegedeeld dat het weldra ook bij de Hoge Raad ophoudt met rolzittingen. Vind dat spijtig.

Noordeinde

foto.Jongbloed

 

Pijn aan het oog

Afgelopen vrijdagochtend voorafgaand aan voornoemde rolzitting loop ik over het Noordeinde. Bij het pand waar de befaamde juridische boekhandel Jongbloed gehuisvest is en waarin ik vaak boeken gekocht heb, bemerk ik dat Jongbloed er niet gehuisvest is. Wat jammer! De lege etalage doet pijn aan het oog.

Te huur

foto.Jongbloed.2