270FF4C4-FD19-48CB-B9CE-8793563B741F - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Nog in de doos, niet uitgepakt (foto SvS, iPhone 11 Pro Max)

Noviomagus. Gisteren werd op kantoor de gloednieuwe MacBook Air – release 2020 – bezorgd. Deze had ik ongeveer twee weken ervoor rechtstreeks bij Apple besteld. Dit ofschoon ik al twee MacBook Airs – releasedatum 2019 – in gebruik heb, namelijk een voor op kantoor en een voor thuis. Ik maak, anders dan de andere bij VSCC (Van Swaaij Cassatie & Consultancy) werkzame advocaten – Joost Moorman en Annet Tjepkema – geen gebruik van een zogeheten desktop. Anders dan zij doen, werk ik niet met een iMac.

Vanaf de oprichting van kantoor, in 2010, heb ik uitsluitend gebruik gemaakt van MacBooks. Ik doe er alles op. Vooral (1) cassatieadviezen schrijven en cassatieprocesstukken concipiëren en finaliseren, (2) mailen, en (3) internetten. Zo is alles wat je leest op deze blog gedaan met een MacBook.

Het waarom van de aanschaf

6A4EEFCF-D4BD-4C66-93D4-B6126D0E26EA - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Net uit en nu op de doos (foto SvS, iPhone 11 Pro Max)

De voornaamste reden om de nieuwste MacBook Air aan te schaffen is het vernieuwde toetsenbord. Dit voelt aan als het oude vertrouwde, geweldige toetsenbord van mijn allereerste MacBook. Het was een misstap van Apple om – teneinde een zo dun mogelijke MacBook te maken – dit toetsenbord te vervangen door een andersoortig toetsenbord. Dit gebeurde met de introductie van de MacBook 12”, die ik nog steeds in gebruik heb voor in de trein, zij het dat ik hiermee sinds de intelligente lockdown niet meer gereisd heb.

Review

Een prima review van de nieuwste MacBook Air lees je HIER.