foto.krant.bitterballen

In Meesterschenkerij Café Jos, na een lange dag op kantoor

Op deze weblog zie je geregeld een link naar een of ander stuk in een kwaliteitskrant. Dat is niet zonder reden. Ik lees twee kwaliteitskranten: NRC Handelsblad (dagelijks thuis) en de Volkskrant (bijna dagelijks). Voorts neem ik geregeld het Algemeen Dagblad (zo’n drie keer per week) en De Gelderlander. Ook De Telegraaf laat ik niet liggen. Las als kind al graag de Volkskrant, die destijds minder neutraal was dan heden.

Verschraling slaat toe ook onder advocaten?

Hoor de laatste tijd steeds vaker van advocaten dat ze geen abonnement (meer) hebben op een landelijke kwaliteitskrant of dat ze überhaupt niet meer geabonneerd zijn op een krant.
Wat schraal! Past ook helemaal niet, vind ik, bij een raadsman/-vrouw.

Nu.nl schiet tekort

Miskend wordt dat een goede krant veel meer te bieden heeft dan wat je bijvoorbeeld aantreft op Nu.nl. Of wordt dat niet miskend, maar ontbreekt ‘gewoon’ de interesse in kritische analyses,  achtergrondinformatie, wetenschaps-, en boekenbijlagen alsmede  wat dies meer zij? 

Slijpsteen voor de geest

Treffend vind ik bijvoorbeeld de reclameslogan van NRC Handelsblad: slijpsteen voor de geest. Heb deze krant al 25 jaar. Las graag de taallesjes van J.L. Heldring in zijn rubriek Dezer dagen. Herinner me nog goed dat toen ik te Groningen nog in de Oude Kijk in ’t Jatstraat woonde, ik in deze krant het EK 1988 volgde (over hoe goed het Nederlands Elftal speelde).

Ik lees de krant zowel thuis als op terrasjes en anders in een etablissement (bij een lunch of met een glas bier). Heerlijk vind ik dat.

Thomas van der Dunk

Vorige week plaatste ik op deze weblog een bericht over een stuk van Ed Sinke in de Volkskrant.
Een fraaie reactie daarop is een artikel van Thomas van der Dunk in dezelfde krant. Een link staat HIER.