ooo 28 MG

Foto Rob van de Peppel

Onder menige foto op deze weblog staat vermeld: “Foto Rob van de Peppel”.

Ik ben blij met de foto’s die Rob maakt. Rob staat voor kwaliteit. Dit zie je (dus) duidelijk terug op zijn foto’s. Je zou eens moeten zien hoe professioneel Rob, de perfectionist, het aanpakt. Vind het inspirerend, zijn gedrevenheid.

Rob van de Peppel

Rob van de Peppel

Foto SvS (iPhone 4 of 5)

Rob en ik kennen elkaar reeds uit de tijd dat wij beiden AIO waren in Groningen, en we zijn sedertdien goed bevriend. Zo was ik paranimf bij Robs promotie, en was hij dat later (net als Ton Hartlief) bij de mijne. Al jaren ook maken Rob en ik samen muziek en treden we samen op.

Zo speelde Rob op mijn promotiefeest ook een prominente rol als slaggitarist in de Sjef van Swaaij Proefschrift Bluesband. Relatief kort daarna is Rob bas gaan spelen. Zijn debuut als bassist maakte hij in zijn geboorteplaats Bussum, in Café De Peuk, dat toen (zomer 2000) afgeladen vol was bij dat optreden van de Sjef van Swaaij Bluesband (voor die gelegenheid trad zij op onder de naam: “Het Nieuwe Sjef van Swaaij Bluescollectief”).

Fotograaf en bassist van Captain Midnight

Rob is nu al weer jaren directeur (CEO) en vennoot bij het gerenommeerde I&O Research te Enschede (hoofdvestiging). In zijn schaarse vrije tijd is hij een verdienstelijk fotograaf. Rob is ook een dito bassist in de Twentse bluesband Captain Midnight.

Noviomagus

Dit weekend was Rob bij mij te gast in Noviomagus. Aanleiding was mijn aan hem gedane verzoek om een aantal nieuwe foto’s, te gebruiken voor deze weblog. In Noviomagus en haar schitterende omgeving heeft Rob met zijn camera’s zijn platen geschoten.

Als vanouds

Nadien dronken we een biertje op het terras van mijn stamcafé, Meesterschenkerij Café Jos – gezelligheid, warmte en geweldige kwaliteit: mijn referentiekader en niet zomaar Nederlands beste café -, vlakbij mijn woning in Nijmegen-Oost. Vervolgens hebben we in de buurt een maaltijd genuttigd. De wijn erbij vloeide rijkelijk.
Daarna bij mij thuis op het terras nog de blues gespeeld, waarbij we nog wat whisky (Lagavulin Single Malt) tot ons namen.
Vanmorgen om 09.45 uur ontbeten bij Eten en Drinken in Nijmegen-Oost, waar ik ook op de zaterdagochtend pleeg te ontbijten (met het Algemeen Dagblad, met daarin de schaakpuzzel).
Daarna ging Rob terug naar Enschede. Het was weer gezellig Rob!