In de Sint-Stevenskerk anno 2019 (foto SvS, iPhone 11 Pro Max)

Noviomagus. Op 13 juli jl. maakte ik op deze blog bekend dat door de Procureur-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden,  mr. F.W. (Edwin) Bleichrodt, de tekst van het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee geschreven en gedicteerd zal worden. MEER

Het is mij een genoegen om thans bekend te maken dat het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee in de namiddag van  vrijdag 7 oktober a.s. hier ter stede plaatsvindt in de Sint-Stevenskerk.

Tijdens het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee testen advocaten, rechters en officieren van justitie hun beheersing van de wetten van de Nederlandse spelling. Het dictee is het  jaarlijkse evenement binnen het arrondissement Gelderland, geniet landelijke bekendheid, en heeft internationale uitstraling. Zo plegen ook juristen uit Vlaanderen van de partij te zijn.

Prominent jurist

Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee wordt door een prominent jurist opgesteld en voorgedragen. Zo deden dat in 2018 t/m 2021 onder anderen Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht hier ter stede), Hester Wattendorff (raadsheer Hoge Raad) en Fred Hammerstein (oud-raadsheer Hoge Raad).