Noviomagus. De eerste werkweek van 2016. Deze maandag is de eerste waarop mr. Joost Moorman zijn werkzaamheden aanvangt als advocaat-stagiaire bij Van Swaaij Cassatie & Consultancy (VSCC), althans in die zin dat hij op vrijdagmiddag 29 dezer te Arnhem beëdigd wordt als advocaat. Vandaag ook begint bij VSCC een nieuwe student-stagiaire. Zij zal tot 1 april a.s. twee dagen per week ervaring kunnen opdoen in de civiele cassatiepraktijk. Vanaf deze maand huurt VSCC er extra ruimte bij in de Krayenhoffkazerne.

Foto.Toren.A-kerk

Toren van de Der Aa-kerk bezien vanaf het Gedempte Zuiderdiep op tweede Kerstdag afgelopen december (foto SvS, iPhone 6s)

Op 31 december jl. was ik voor het laatst op kantoor. Het afgelopen weekend heb ik niet in dossiers gewerkt, al was ik in één zaak wel van plan om dat te doen. Bij nader inzien, was het beter om een paar dagen maar gewoon even op te laden en om dan vervolgens, deze werkweek, extra gas te geven. Op de een of andere manier kost het me (soms), relatief, meer energie om ook in het weekend met dossiers bezig te zijn.

Nieuwjaarskaart
Afgelopen weekend stond in het teken van muziek maken – gitaren die bespeeld moeten worden en oude liedjes van me in een nieuw jasje steken -, lezen (Jean Pierre Rawie en kranten), en lekker buiten zijn. De omgeving van Noviomagus is ook bij somber weer prachtig.

Wi-j luusteren of niet

Ajuu, de mazzel. Een mooie afsluiting van het weekend was de uitzending op televisie gisterenavond van een samenvatting van het door mij bijgewoonde (MEER) laatste optreden van Normaal (19 december jl. in het GelreDome) om 22.30 uur van de VPRO. Het eerste, sterke nummer was Wi-j luusteren of niet. Een link staat HIER.

Heb een goede eerste werkweek van 2016! Ik heb er zin in.

 

Sinds 1 juli 2024 is Joost Moorman niet meer werkzaam bij VSCC.