Noviomagus. Hedenmiddag rond klokke 17.30 had ik net per e-mail een cassatieadvies (brief: PDF-bestand) gegeven in een waarlijk interessante zaak, over welke zaak ik thans geen nadere mededelingen mag doen.
Niet zodra had ik die e-mail verstuurd, of mr. Roel Kop stormde, gewapend met een fles wijn, mijn kantoorruimte in de Krayenhoffkazerne, Molenveldlaan 162,  binnen. Mr. Kop, advocaat hier ter stede, is met zijn kantoor Kop Advocatuur – het is gespecialiseerd in arbeidsrecht – eveneens gehuisvest in de Krayenhofkofkazerne, en wel op Molenveldlaan 164. Mr. Kop is derhalve mijn zakelijke buurman.

foto.RoelKop

Mr. Roel Kop ten kantore van Van Swaaij Cassatie & Consultancy (foto SvS, iPhone 5s)

 

Mr. Kop inviteerde me om een glas wijn te zijner kantore te komen drinken. Twee student-stagiaires zouden ook van de partij zijn. Ik besloot gevolg aan deze invitatie te geven. Ampel beraad was daar niet voor nodig.

foto.RoelKop.2

Ten kantore van mr. Kop, hedenmiddag (foto SvS, iPhone 5s)

 

Het was gezellig. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dit klemt – in cassatiejargon – temeer resp. althans, nu het begrip vriend tegenwoordig aan een hoge inflatie onderhevig is.

foto.RoelKop.3

Foto mr. Roel Kop (iPhone 5s)