foto.Bluebird

Marble Bluebird (foto SvS, iPhone 5s)

Noviomagus. Wie me ook maar een beetje kent, weet dat ik een muziekliefhebber ben. Ik luister er niet alleen graag naar, maak ook graag muziek. Zo speel ik  gitaar (akoestisch en elektrisch). En ik zing mijn eigen teksten. En dan heb je nog de Sjef van Swaaij Bluesband.

Gitaarversterkers

In de loop der jaren heb ik allerlei gitaarversterkers gehad en verzameld. Uiteraard zijn dat buizenversterkers, versterkers waar geen transistors zitten, maar echte buiten (‘lampen’).

Dit weekend heb ik één van deze versterkers, een Marble Bluebird, verkocht aan een gitarist uit Dordrecht die ervoor naar Noviomagus kwam rijden met zijn vriendin. De versterker was (kort gezegd) een remake die gebaseerd is op versterkers uit de jaren zestig van het merk geweldige merk Fender. Maar al een paar jaar ben ik de trotse eigenaar van twee Fender-versterkers uit die jaren. Ik heb namelijk een Fender Reverb de Luxe en een Fender Princeton Reverb Amp.

Bezitsverschaffing (art. 3:90 BW)

foto.bluebird.2

Marble Bluebird (foto SvS, iPhone 5s)

Voor € 1.100 wisselde deze versterker van eigenaar. De bezitsverschaffing voltrok zich niet solo animo. Ik stelde de koper gewoon in staat om die macht over de versterker uit te oefenen die ik zelf uitoefende.

Hij wandelde, na contante betaling met 22 briefjes van € 50, met de versterker mijn woning uit. De versterker was voor mij overcompleet en voor hem een mooie aanwinst.