Noviomagus. Wie mij ook maar een beetje kent, weet dat ik een muziekliefhebber ben. Ik speel gitaar (akoestisch en elektrisch), zing en speel een beetje piano. Luisteren naar muziek doe ik ook veel. Van Bach tot Tsjaikovski en van AC/DC tot ZZ Top.

Thuis maak ik veel gebruik van het onvolprezen Sonos (overal muziek in huis). Sonos heb ik al weer jaren aangesloten op Spotify.

Nadeel van Spotify

foto.gitaarspelen.14.12.14

In de oefenruimte (foto Martijn van Steenderen, iPhone)

Spotify biedt slechts gecomprimeerde muziekbestanden. CD-kwaliteit wordt (bij lange na) niet gehaald. Ik heb dat de afgelopen jaren ervaren als een groot gemis.

Qobuz Hifi

qobuz-logo-new

Sinds afgelopen weekend is Sonos bij mij thuis aangesloten op Qobuz Hifi. Deze streamingdienst werkt – kort gezegd – net als Spotify en heeft als groot (!) pluspunt dat de muziek op CD-kwaliteit te beluisteren valt. Qobuz Hifi kost het dubbele van Spotify, maar het prijsverschil is het dubbel en dwars waard als je muziekliefhebber bent. Immers, de ware muziekliefhebber heeft thuis apparatuur waarop je het verschil tussen gecomprimeerde muziekbestanden en CD-kwaliteit hoort. Derhalve: doen!