foto.Jaarcongres.2

Foto SvS (iPhone 5s)

Noviomagus. Afgelopen vrijdag, 26 dezer, was ik op het door de Nederlandse Orde van Advocaten georganiseerde jaarcongres Rechtsstaat in recessie in ’t Spant te BussumFerry Mingelen verzorgde de presentatie,  interviewde de diverse sprekers en fungeerde als gespreksleider. Dat deed hij, zoals we van Ferry Mingelen gewend zijn, uitstekend. Sprak hem tussen de bedrijven door ook nog even. Aardige persoon ook, vind ik.

foto.FerryMingelen

Foto SvS (iPhone 5s)

 

De keer ervoor dat ik er was, was twee jaar geleden. Toen werd het congres afgesloten door Ali B. Dat was een groot succes. De rapper slaagde er in om iedereen mee te laten doen. Niemand bleef zitten. Het dak ging er af (in overdrachtelijke zin).

Beschamende vertoning

foto.Jaarcongres

Foto SvS (iPhone 5s)

Ditmaal, afgelopen vrijdag, werd de afsluiting verzorgd door twee actrices van de televisieserie Toren C.
De openingsact eindigde platvloers. Het was vulgair en voorspelde weinig goeds. Het verdere optreden van de dames vond en vind ik te gênant voor woorden. En ook zeker niet geestig.
Op een gegeven moment werd een spreker, Thom de Graaf, verzocht om het podium op te komen voor een nieuwe act.  Ik zag het nog even aan, maar vond het werkelijk tenenkrommend. Ik ben de zaal uitgelopen. Dit om me ervan te distantiëren.

Naar ik naderhand vernam, is De Graaf uiteindelijk ook maar, nog voor afloop van die act, van het podium gestapt.
Hoewel ik ook een enkele congresganger sprak die het humoristisch vond, is mijn stellige indruk dat de meesten het evenzeer beschamend vonden.

De landelijke Orde onwaardig: uitleg moet er komen

De congresorganisatie kan het zich aantrekken dat de afsluiting van het congres beneden alle peil was. Bedenk hierbij nog dat er ook journalisten in de zaal zaten. Het straalt in negatieve zin op onze beroepsgroep af. Wij moeten hier geen genoegen mee nemen. De landelijk Deken heeft wat uit te leggen. Want deze wanvertoning valt in de categorie eens, maar nooit meer. Dit om met Lubbers te spreken toen zijn vice-premier De Korte zich in 1986 vergaloppeerd had aangaande een staatsbezoek van Koningin Beatrix aan de keizer van Japan.

Update: bijval

intussen krijg ik bijval van Michiel van Kleef van Mr-online.nl.
Een link staat HIER.

Update 2: Landelijke Orde biedt excuses aan

MEER