Foto.WaalbrugenStevenskerk - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Waalbrug en Stevenskerk bezien vanuit de trein, afgelopen zondagavond (foto SvS, iPhone Xs Max)

Noviomagus. Dit jaar vindt hier ter stede het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee plaats, op 4 oktober in de Sint-Stevenskerk. Het is de eerste keer,  althans sedert vele jaren, dat dit evenement niet in Arnhem (Eusebiuskerk) gehouden wordt. Sinds vorig jaar is Van Swaaij Cassatie & Consultancy de hoofdsponsor.

Tijdens het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee testen advocaten, rechters en officieren van justitie hun beheersing van de wetten van de Nederlandse spelling. Zo (bijvoorbeeld) staat op Mr-online een bericht met als opschrift ‘JeeBee Dictee voor taalkundige fijnproevers’. MEER

Het Dictee is het  jaarlijkse evenement binnen het arrondissement Gelderland. Het heeft landelijke bekendheid en zelfs internationale uitstraling. Steevast zijn er ook juristen uit Vlaanderen van de partij.

Prominente juristen

Vorig jaar in de Eusebiuskerk te Arnhem (foto SvS, iPhone X)

Vorig jaar in de Eusebiuskerk te Arnhem (foto SvS, iPhone X)

Het dictee pleegt door een prominent jurist opgesteld en voorgedragen te worden. Zo deed dat in 2009 de toenmalige president van de Hoge Raad, Geert Corstens. Zo ook deden dat in andere jaren (onder anderen) Ybo Buruma, Alex Brenninkmeijer, en (wijlen) Tijn Kortmann. Zo voorts dicteerde vorig jaar Steven Bartels. MEER

Jury

In de jury  van het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee hebben zitting de President van de Rechtbank Gelderland, de Deken van de Orde van Advocaten Gelderland en de Hoofdofficier van Justitie Oost-Nederland. Vorig jaar waren dat (derhalve) Margreet Blaisse, Vincent van Waterschoot en John Lucas.