Foto.Vogelhuisjes

In de binnenstad van Noviomagus (foto SvS, iPhone 6s)

Noviomagus. Vandaag is het zes januari en derhalve Drie Koningen. De dagen lengen. Op mijn iPhone wierp ik begin deze ochtend een blik op de website van De Telegraaf en stuitte op een bericht met als kop Meer nieuwe advocaten erbij. In dat bericht wordt vermeld dat 828 instromende advocaten in 2015 begonnen zijn aan de Beroepsopleiding en dat dit aantal hoger is dan in de jaren ervoor, zij het dat nog niet het oude gemiddelde niveau van circa 900 à 1000 nieuwelingen bereikt is.

Foto.Glashuis

Foto SvS (iPhone 6s)

Juist omdat dat bericht in de krant voor ‘wakker Nederland’ staat, nam ik de inhoud uiteraard met een korrel zout, althans was ik sceptisch. Op Mr.Online staat evenwel een stuk met als opschrift Meer nieuwe advocaten en  Dalende trend omgebogen door aantrekkende economie. Daaruit maak ik op dat voornoemd bericht in De Telegraaf – in cassatiejargon – geen feitelijke grondslag mist. MEER