9B87FAD7-8AE5-4EFB-9BB1-E52C8F98336B - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

De spoorbrug eerder vandaag bezien vanaf Veur-Lent (foto SvS, iPhone 11 Pro Max)

Noviomagus. In mijn vorige maand op deze blog geplaatste bericht ‘Wie zijn uw raadsheren in de Hoge Raad? – deel II‘  constateerde ik dat op de nieuwe website van de Hoge Raad wat betreft leden van de Hoge Raad foto’s te zien  waren van de president en van vicepresidenten, maar niet van raadsheren.

Inmiddels staan er ook foto’s van raadsheren van de civiele kamer op ’s Hogen Raads website. Weliswaar is (nog?) niet van iedere raadsheer een foto te zien, maar van de meeste raadsheren is een foto te zien. Dat vind ik een verbetering.

Maar hoezo niet in toga?

Was op de vorige website van het cassatiecollege een foto te zien van een lid van de Hoge Raad, dan was dit een foto waarop de betreffende persoon een toga droeg, met dien verstande dat de president geen toga droeg. Thans draagt geen van de leden van de Hoge Raad van wie een foto te zien is op de site een toga. Wellicht heeft de Hoge Raad een voorbeeld genomen aan de Raad van State, op wiens website de leden en staatsraden evenmin een toga dragen. Maar die leden en staatsraden dragen nu eenmaal geen toga tijdens zittingen.
Het ware beter geweest, indien de leden van de Hoge Raad op de nieuwe website slechts in toga te zien waren. Dat straalt meer gezag uit.

De foto’s van de leden van de civiele kamer kun je HIER zien.