foto.JohnWolfs.4

Mr. John Wolfs (rechts), vergezeld van student-stagiaire Jeroen, bezoekt VSCC, Krayenhoffkazerne (foto SvS, iPhone 6)

Noviomagus.  Gisteren (donderdag 16 dezer) stond in het teken van het schrijven van een schriftelijke toelichting op een door mij geconcipieerd cassatiemiddel. Tegen de wederpartij is door de Hoge Raad verstek verleend. Daarom volgt op deze schriftelijke toelichting geen repliek. Ik vind het schrijven van zo’n toelichting steeds leuker. Aan de ene kant namelijk gaat het me steeds makkelijker af, en aan de andere kant voel ik me steeds vrijer om gebaande paden te vermijden teneinde grotere overtuigingskracht resp. meer effectiviteit te genereren. Volg je de gebaande paden, dan schrijf je een ‘schriftelijke toelichting classic‘ en is het resultaat al gauw een betrekkelijk saai stuk dat (dus) niet wèrkelijk uitnodigt tot lezen. Natuurlijk, wil je raadsheren in de Hoge Raad ervan overtuigen dat jouw cliënt (in cassatietechnische zin) in het gelijk gesteld moet worden, dan zal het inhoudelijk goed moeten zijn. Intussen komt bij retorica méér kijken. Het stuk moet uitnodigen om te lezen, boeiend zijn en, als het even kan, ook gewoon leuk zijn om te lezen.

Procederen in cassatie?
Dan met aantoonbaar
ingenieuze, verrassende en meeslepende argumentatie

MEER

foto.JohnWolfs.2

Mr. John Wolfs als tafelgenoot op het terras van Meesterschenkerij Café Jos (foto SvS, iPhone 6)

Borrelen met mr. John Wolfs

Aan het einde van de middag werd er aangebeld. Mr. John Wolfs, advocaat te Maastricht en naamgever van het door hem in 2003 opgerichte kantoor Wolfs Advocaten – thans werken er 15 personen, onder wie zes advocaten -, had eerder op de dag gepleit voor een gerechtshof en we hadden afgesproken om na afloop samen een glas bier te drinken. Mr. Wolfs werd vergezeld door student-stagiaire Jeroen, die fungeerde als de Bob en (dan) ook uitsluitend bronwater met bubbels dronk. Mr. Wolfs en ik genoten intussen van een herfstbock van Hertog Jan op het terras – het was mooi en zacht herfstweer – van Meesterschenkerij Café Jos. Het was aangenaam verpozen met mr. Wolfs, aimabel en onderhoudend als hij is.

Nieuwe vestiging Wolfs Advocaten

Uiteraard liet ik mijn Maastrichtse gasten niet de terugreis naar Maastricht aanvaarden zonder me ervan verzekerd te hebben dat zij een behoorlijke maaltijd genuttigd hadden. Het was evenwel geen sinecure om hier in Nijmegen(-Oost) met zijn drieën te dineren, want deze donderdagavond bleken maar liefst drie restaurants (Zusje Oost, Grut, Het Savarijn) die ik pleeg te bezoeken een wachttijd te hebben van minstens een uur. We zijn uiteindelijk beland in Tante Koosje, bij de St. Maartenskliniek aan de Berg en Dalseweg. De drie gangen waren goed, maar de wijn – zowel de witte als de rode – kon beter, wat wij ook maar gewoon gemeld hebben. Intussen was het gezellig tafelen met mr. Wolfs en Jeroen (dus: de Bob).

foto.JohnWolfs.3

Mr. Wolfs rechts en student-stagiaire alsmede de Bob Jeroen links (foto SvS, iPhone 6)

Mr. Wolfs vertelde, onder veel meer, over de nieuwe vestiging per 1 januari a.s. van Wolfs Advocaten: Venlo. Te harer tijd – niet te zijner, want vestiging is vrouwelijk – zal aan deze nieuwe vestiging op deze blog uiteraard separaat aandacht besteed worden.

Aan de weg timmeren

foto.JohnWolfs

Mr. John Wolfs rechts en Jeroen links (foto SvS, iPhone 6)

Ik vind het inspirerend om John, gedreven als zowel advocaat als ondernemer, te horen vertellen over hoe hij sinds de oprichting van Wolfs Advocaten in 2003 tot op heden met zijn kantoor zo succesvol aan de weg aan het timmeren is. Het was een mooie, aangename avond. Rond 22.50 uur vertrok mr. Wolfs, gereden door student-stagiaire Jeroen (dus: de Bob), weer naar het Maastrichtse.

Wie an de weg wil timmeren, mot spiekers met koppen sloan

Toen ik naar huis liep, ging het heerlijke, fantastische openingsnummer van een zo’n negen jaar geleden verschenen cd van de Achterhoekse band Normaal – ik ben al sinds mijn zestiende anhanger – door mijn hoofd.

van Swaaij Cassatie & ConsultancyVoornoemd nummer is een onvervalste, opgewekte rock and roller met een inspirerende tekst. Heb dit nummer al vaak met veel plezier gedraaid, met name wanneer ik het even heel druk heb en er echt flink gas gegeven moet worden.