ES-335

Foto SvS (iPhone 5)

En nu is het weekend. Even geen cassatiedossiers, hoe interessant (!) ook.
De zaterdag pleeg ik vrij te houden.
De zondag als het even kan ook.
Met name in het weekend maak ik tijd voor mijn uitlaatklep (gaat vanzelf).

Muziek, de blues en de Gibson ES-335

ES-335 Koffer

Mijn Gibson ES-335 (de slagplaat heb ik verwijderd).

Het jaar 1998. Toen schafte ik mijn Gibson ES-335 aan. Dit is een zogeheten semi-akoestische gitaar. Dit model is door Gibson in 1958 voor het eerst op de markt gebracht. Een ideale gitaar om de blues op te spelen.

De door mij in 1998 gekochte ES-335 heb ik  bij menig optreden bespeeld. Zo ook bespeelde ik deze gitaar op het feest dat ik ’s avonds op 13 januari 2000 gaf in de voormalige atoomschuilkelder in hartje Groningen ter gelegenheid van mijn promotie eerder die dag. Toen trad ik op met de Sjef van Swaaij Proefschrift Bluesband.

BW-dagen

Dit bandje trad vervolgens op tijdens de zogeheten BW-dagen in juni 2000 (bij welk soort dagen vakgroepen Privaatrecht uit het hele land bijeenkomen).

Promotiefeesten en caféoptredens

Voorts trad dit bandje onder meer op andere promotiefeest. Zo (bijvoorbeeld) op de feesten van Frits-Joost Beekhoven van den Boezem, Theo de Jong en Arine van der Steur.
Het eerste caféoptreden was in De Peuk te Bussum.

Foto.CafeDePeuk

Live in Café De Peuk

Inspirerend: Eric Clapton op zijn Gibson ES-335

Geweldig om te zien en te horen is hoe Eric Clapton zijn rode Gibson ES-335 bespeelt in het onvolprezen nummer I’m Tore Down van Freddy King tijdens een tv-optreden. Dit nummer nam Clapton op voor zijn in 1994 uitgekomen bluesalbum From the cradle.  De opname van dat tv-optreden is, vind ik, in muzikaal opzicht, de  beste beste mij bekende opname van Clapton terwijl hij dit nummer speelt. Zeer inspirerend. Fantastische (!) gitaarsolo. Word er iedere keer helemaal blij van.