Raalte, Salland, Overijssel. Was zestien en ging voor eerst naar een optreden van de Achterhoekse band Normaal. Deze band had toen net net een hit: Net als gisteren. Dit nummer speelden Bennie Jolink c.s. die avond twee keer. Vond het optreden werkelijk te gek. Van de band maakte toen deel uit De Gaspiepe, de opvolger van sologitarist Ferdi Jolij alias Frederik Puntdroad, die door Jolink in 1980 uit de band gezet was.
Denk nog geregeld met veel plezier aan dat optreden terug. Wat een show! Stond vooraan, de eerste rij. In die tijd had je nog geen dranghekken. Na afloop gaf Jolink, een geweldige performer, iedereen vooraan op de eerste rij een hand. Grote klasse.

Hiekikkowokan

Snowden, thans voortvluchtig klokkenluider, droeg nog luiers. In 1984, het jaar van  George Orwell, had Normaal met het nummer Hiekikkowokan een enorme hit. Het nummer is geschreven door de bassist, Wimken van Diene:

In het joar des Heeren ’84
Oost en west bunt niet eendrachtig
De CIA en de KGB
En in Den Haag doar he-j de BVD

Heb de band dit nummer bij verschillende optredens – iedere keer weer een geweldig evenement – zien en horen spelen. Toen met Paul Kemper, de opvolger van De Gaspiepe.

Hiekikkowokan, Springlèavend op Terschelling

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Hiekikkowokan, originele videoclip

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode