foto.Martin OM-42

Mijn Martin OM-42 (foto SvS, iPhone 5s)

Het mystieke van een Martin

 

Martin OM-42

Foto.Sjef.muziek

Foto Debbie Bernasco

Zo’n elf jaar geleden. Woonde en werkte ik nog in Den Haag. Het werd tijd voor een tweede staalsnarige gitaar. Een kleiner model waarop de blues zo goed gespeeld kan worden. Uiteraard wilde ik wederom een Martin.

Had mijn oog laten vallen op een Martin OM-42. De eigenaar van de winkel in Arnhem wilde hem zijn privé-exemplaar wel verkopen. Het aantrekkelijke voor mij was dat ik een occasion kon aanschaffen in plaats van een fonkelnieuwe gitaar.

Foto.Gitaar.kantoor.Rob

Foto Rob van de Peppel

 

Twee voordelen: prijs en klank. Hoe ouder een akoestische gitaar, hoe beter ie (doorgaans) klinkt. En deze gitaar klinkt fantastisch. Value voor (much) money.
Intussen staat en bespeel ik mijn Martin OM-42 op kantoor. Tussen de bedrijven door speel ik even gitaar. Mooie manier om even te ontspannen, even wat anders te doen.

Foto.Café.DeKroon

Foto Rob van de Peppel

Op de foto hierboven zie je me live met mijn Martin OM-42 in Café De Kroon, waar Hans Rowher (mondharmonica resp. bluesharp) en ik een voorprogramma verzorgden, nl. in het kader van een optreden aldaar van de Sjef van Swaaij Bluesband.

Inspirerend