OM-45 - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Onafhankelijk, eigenzinnig, en gedreven. Sinds jaar en dag geef ik in civiele zaken cassatieadvies en procedeer ik bij de Hoge Raad. Bovendien adviseer ik andere advocaten – achter de schermen en vooral als sparringpartner (lawyer’s lawyer). Ik ben lid van het bestuur van de Vereniging van civiele cassatieadvocaten (VCCA).

In de Liemers, Zevenaar, liggen mijn roots, al ben ik geboren en opgegroeid in Salland, Raalte..

Ingenieus, verrassend en meeslepend

Foto.Fiets.Fotoshoot - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Cum laude heb ik mijn Nederlands recht afgerond aan de thans reeds ruim 400 jaar bestaande RU Groningen. Door mijn brede interesse omvatte mijn studie niet alleen twee Hoofdrichtingen (tegenwoordig en kort gezegd: Masters) – I.  Privaatrecht; en II. Sociaal-Economisch recht -, maar ook de belangrijke vakken Rechtsmiddelen en Dwangmiddelen van de Hoofdrichting Strafrecht. Vanaf mijn tweede studiejaar was ik repetitor. Ook was ik onderwijsgevend student-assistent.

Na werkzaam geweest te zijn in de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de RU Groningen, werd ik in juli 1999 tot advocaat beëdigd door de Haagse Rechtbank. Onder het patronaat van mr. G. Snijders – hij is sinds medio 2011 raadsheer in de Hoge Raad – werkte ik als advocaat-stagiair voornamelijk in de civiele cassatiepraktijk.

Op 13 januari 2000 promoveerde prof. mr. C.J.H. Brunner mij tot Doctor in de rechtsgeleerdheid. Mijn proefschrift is gerecenseerd door wijlen mr. W. Snijders, oud-Regeringscommissaris voor het NBW en oud-vicepresident van de Hoge Raad. Mr. Snijders, destijds Nederlands meest gezaghebbende jurist. Uit zijn recensie:  „ ingenieuze en soms verrassende wijze waarop Van Swaaij zijn vondst ontvouwt en uitwerkt {…} meeslepende werking {…} nieuwe dogmatische vondst”.  MEER

561943FB-A0C8-4748-8590-C944D3307931 -  - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

Sinds 2010 heb ik mijn eigen kantoor, te Nijmegen (Noviomagus), ’s lands oudste stad.

Ik besteed veel tijd aan mijn vak en slaag er intussen in om ook daarnaast een leven te hebben.
Muziek is mijn uitlaatklep. En ik geniet van de schitterende omgeving van Noviomagus.
Hier is het voor een ieder met een Bourgondische inslag goed toeven.

Op mijn blog en op Sjefs dag zie je deze aspecten terug.

Geldersch Landschap - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat

 

Diptic.Nijmegen.e.o. - - van Swaaij Cassastie & Consultancy - cassatieadvocaat - cassatie advocaat