Na een ochtend flink doorwerken pleeg ik niet zelden even buiten de deur te lunchen. Heb ik niet met iemand wat afgesproken, dan ligt in het betreffende etablissement meestal wel het Algemeen Dagblad gereed om gelezen te worden. Sinds ik in Noviomagus woon, lees ik deze krant een paar keer per week. En ik begrijp wel waarom mijn promotor, wijlen prof. mr. C.J.H. Brunner, deze krant ook zo graag placht te lezen (eveneens naast NRC Handelsblad).

Eten en Drinken

Hedenmiddag lunchte ik weer bij het gezellige Eten en Drinken, Nijmegen-Oost, vlakbij de Groesbeekseweg en de Krayenhoffkazerne.

N.B. In het prachtige hoofdgebouw van deze historische kazerne is Van Swaaij Cassatie & Consultancy vanaf 1 maart a.s. gehuisvest.

In het AD nu las ik een verslag van de strafzaak tegen de  ‘Ibn Ghaldoun’-verdachten.

Staatsexamen VWO

Volgens het AD deelde een verdachte aan een rechter mede dat hij, verdachte, nu (maar) staatsexamen zou gaan doen, en vroeg de rechter daarop aan de verdachte hoe deze zich daarop voorbereidt.

Oefenen

Verdachte antwoordde daarop dat hij oefent met oude examens.

Jolig

De rechter merkte toen op, aldus het AD:

“Ach, die had u natuurlijk nog liggen.”