foto.EgbertMyer.2

Foto SvS (iPhone 5s)

Noviomagus. Gisterenavond gaf mr. B.E.P Myer, tot voor kort rechter in het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en thans hoogleraar aan de VU, een lezing voor het Juridisch Genootschap Nijmegen (Chalet Brakkestein, tegenwoordig genaamd Restaurant BEAU). Centraal stond de Universele verklaring van de Rechten van de Mens.

foto.Egbert.Myer

Foto SvS (iPhone 5s)


Deze spreker wist me van het begin tot het einde te boeien – overigens is dat bij lang niet iedere spreker zo -, ook omdat hij inhaakte op de actualiteit en zijn verhaal adstrueerde met diverse casus, en hij bereid was om tijdens zijn lezing in te gaan op vragen uit de zaal. 

logo-vscc.png

Na afloop was er een borrel en vervolgens het jaarlijkse diner. Ik heb me uitstekend vermaakt. Allerlei amicae, amici en andere bekenden gezien en gesproken onder het genot van een glas wijn. Ook op maandagavond is het goed toeven in Noviomagus.

Documentaire over Egbert Myer en het EHEM

Zojuist ben ik via google gestuit op een interessante documentaire van de IKON over Egbert Myer. Zeer de moeite van het bekijken waard. Een link staat HIER.