foto.oosterpark.hekjeEen Vooraf in het NJB met daarin een bespreking van zowel het NJV-preadvies van Nico Schrijver als dat van Roel Schutgens. Deze Vooraf is een coproductie van NJB-redacteuren Buruma en Drion, beiden raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden.

Dat men in dit Vooraf eerst leest “Ik denk dan aan twee NAVO-voorbeelden {…}”, en men daarna leest  “Onze steun mag hij krijgen, al was het maar omdat wij niet heel erg overtuigd zijn {…}, zou er (bijvoorbeeld) op kunnen duiden dat het aanvankelijk de bedoeling was dat beide redacteuren (gewoon) ieder voor zich een preadvies in een afzonderlijk Vooraf zouden bespreken, en dat later (alsnog) besloten is om er een coproductie van te maken.

In vind de coproductie in elk geval een fraai stuk. Lezing ervan zij van harte aanbevolen. Een link naar naar dit Vooraf staat hier.

Eerder op deze weblog is – het betreffende bericht  wordt veelvuldig gelezen –  aandacht besteed aan het kritische Vooraf  (Wie staat er boven de wet?) over het civielrechtelijke NJV-preadvies van Albert Verheij, welk Vooraf geschreven is door de vooraanstaande hoogleraar privaatrecht Ton Hartlief.