“{…} omdat ik zelf kwaliteit lever, herken ik ook snel kwaliteit.”
(Sjef van Swaaij in de Volkskrant, 30 september 2014)


Noviomagus
. De eerste aflevering van de nieuwe serie Kwaliteit leveren is gewijd aan een ambachtsman pur sang: Chris Teerlink. Hij is de grote man achter Luthiers Gitaren, welk bedrijf gevestigd is te ‘s-Hertogenbosch. Chris heeft meer dan dertig jaar ervaring in reparatie en customizing van oude en nieuwe gitaren. Chris zit namelijk sinds 1981 in het vak. Ik ken hem als een gedreven en vooral bekwaam vakman. Mijn ervaring is dat Chris iedere keer weer praktische tips geeft en ook veel wetenswaardigheden en kunde met je deelt. Het is inspirerend.

Chris Teerlink van Luthiers Gitaren

foto.Chris

Chris Teerlink met mijn Martin D-28 uit 1966 (foto SvS, iPhone 5s)

 

Op de website van Luthiers gitaren staan prachtige foto’s die je een inkijkje geven over de beoefening van het ambacht. Een link staat HIER.

Official Repair-Centre voor C.F. Martin

foto.Luthier's

Vughterstraat 133 te ‘s-Hertogenbosch

Veelzeggend is dat Luthiers gitaren al weer jarenlang met de zegen van het zeer gerenommeerde bedrijf C.F. Martin- wat Apple is voor smartphones, is C.F. Martin voor steel string guitars èn nog veel meer –    fungeert als Repair-Centre voor gitaren van dit mooie merk fungeert. Mijn Martins zijn bij Chris in meer dan goede handen.

Martin D-28

Vorige week zaterdag (4 dezer) was ik weer eens bij Luthiers gitaren. Eerder dit jaar namelijk had ik Chris opdracht gegeven om mijn Martin D-28 uit 1966 een flinke opknapbeurt te geven. Er moest van alles aan gebeuren, met name wat betreft het bovenblad van deze gitaar. Chris heeft dit instrument helemaal uit elkaar gehaald. Thans, na de reparatie, klinkt de gitaar weer als een klok. Met name de bassen komen goed tot hun recht. Ik ben er heel blij mee.

Foto.Sjef.Luthiers

Op zaterdagmiddag 4 oktober jl. (foto Chris Teerlink, iPhone 5s)

 

Van harte aanbevolen

Met het voorgaande is de aanbeveling gegeven. Bovendien bereiken mij ook van meerdere kanten berichten dat je naar Chris Teerlink moet gaan. Naar verluidt, is Chris de beste van de Benelux.