Foto SvS (iPhone 15 Pro Max)

 

Noviomagus. Gisterenmiddag (20 dezer) vond hier ter stede, in de Sint-Stevenskerk, het  Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee plaats, het grootste evenement van de Jonge Balie (JeeBee) te Gelre.

Mr. Jan van Breda, staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dicteerde. Hij heeft ook de tekst van het Dictee opgesteld, welke tekst op deze blog gepubliceerd zal worden.

In de jury hadden zitting de Plaatsvervangend Deken van de Gelderse Advocaten orde, mr. Wouter Timmermans, de President van de Rechtbank Gelderland, mr. Rémy van Leest, mr. Reinoud den Haan, Afdelingshoofd Onderzoeken/sr. officier van justitie, Openbaar Ministerie Oost-Nederland, en schrijver dezes.

 

Er waren, evenals in voorgaande jaren, advocaten uit Vlaanderen van de partij.

 

 

Tijdens de borrel werd er nagekeken. De uitslag werd door mr. Rémy van Leest bekend gemaakt aan het einde van de borrel.

Het Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee 2023 is gewonnen door mr. Bart Ruis, senior gerechtsjurist (fiscaal) bij de Rechtbank Gelderland.  De derde  prijs ging naar mr. Kyra Wunderink (Dirkzwager). De tweede prijs ging naar iemand die niet aanwezig was bij de borrel.

UPDATE Naar ik begrijp van zijn kantoorgenoot Kees van Helvoirt (Van Goud), is zijn kantoorgenoot Rens Jansen, wiens naam ik vergeten was, de winnaar van de tweede prijs. 


Van de teams die meededen won Van Goud (Advocaten (‘advocaten voor vastgoed en overheid’).

Mr. Kyra Wunderink en mr. Bart Ruis (foto SvS, iPhone 15 Pro Max)

Na de borrel werd het evenement afgesloten met een diner. Van Swaaij Cassatie & Consultancy kijkt terug op wederom een geslaagd Van Swaaij Cassatie JeeBee Dictee.